Duurzaam verzenden

Bij het verzenden van bestellingen, proberen we rekening te houden met het milieu. Wij verzenden bij voorkeur in materialen die al eens zijn gebruikt, en in een zo'n klein mogelijke verpakking. Dat is echter niet altijd mogelijk. Op verzoek kan het met nog minder materiaal.

  • Wij verzenden bij voorkeur 3 keer per week. Dat bespaart twee keer rijden.
  • Wij gebruiken bij voorkeur gebruikte materialen.
  • Wij gebruiken bij voorkeur zo weinig mogelijk materialen.
  • Wij verpakken zo klein mogelijk.
  • Afhalen is ook mogelijk,
  • Wij sturen geen factuur mee. Die ontvangt u digitaal.

Op verzoek nog minder verpakkingsmaterialen

Voor het gemak voor de ontvanger worden items zoals onderdelen in verschillende zakjes gesorteerd. Bij het uitpakken is dat vaak prettiger en overzichtelijker. Als u bij uw bestelling aangeeft dat alle onderdelen bij elkaar in een verpakking kunnen, dan houden we daar rekening mee.

Gebruikt verpakkingsmateriaal

Bij het kiezen van verpakkingsmateriaal hebben wij een voorkeur voor al gebruikt materiaal. Dat zijn dozen en zakjes die wij zelf ontvangen of die wij van iemand krijgen (er wordt zelfsmateriaal voor ons verzameld).

In een aantal gevallen kiezen we voor nieuwe verpakkingen. Bijvoorbeeld als dat beter aansluit bij de bestelling. Als er alleen nieuwe items zijn besteld, dan kiezen we soms voor nieuwe verpakkingen.

Kleine verpakkingen

Als we een passende kleine verpakking hebben, gebruiken we dat bij voorkeur. Dat betekent voor de vervoerder minder wagens op de weg.


In een aantal gevallen is het niet mogelijk om een kleine verpakking te kiezen. Bijvoorbeeld bij kwetsbare goederen. Dan gebruiken we meer materiaal en grotere verpakkingen om schade/verlies te voorkomen.