K'nex in de klas | STEM
Science Technology Engineering Math

K’nex is een uitermate geschikt speelgoed voor de ontwikkeling van het kind. Het is onder andere goed voor de oog- handcoördinatie, voor creativiteit en technisch inzicht. De startleeftijd is rond de 3 jaar (Kid K’nex). Er kunnen 2D en 3D modellen worden gemaakt. Hieronder worden enkele voorbeelden gegeven en worden sets besproken. Soms wordt u naar een andere pagina doorverwezen.

Voor scholen en andere educatieve instellingen bieden wij extra ondersteuning bij het kiezen van onderdelen en sets. Wij bieden ook pakketten aan voor projecten zodat u (tijdelijk) extra onderdelen voorhanden heeft. Ook is het mogelijk om een begeleider of instructeur in te huren. Voor vragen kunt u contact opnemen via de pagina Help | Helpdesk

Handige sets voor educatieve toepassingen.

K'nex computer voor educatieve toepassingen.

K'nex 12V-motor voor educatieve toepassingen.

K'nex educatief speelgoed

K’nex is een educatief bouwmateriaal. Het bestaat uit verschillende bouwonderdelen die in elkaar kunnen worden geklikt en geschoven om bouwwerkjes te maken. De basis bestaat uit assen (rods), clips en verbindingsstukjes (connectors).

K'nex 79318 Education STEM Explorations Gears

Gear Building Set

Met deze set leren leerlingen over het toepassen van en werken met tandwielen. Omdat de handleiding Engelstalig is, kan het eventueel worden gecombineerd met het vak Engels. Met de onderdelen zijn drie verschillende modellen te maken. De leeftijd is vanaf 8 jaar. Onder leest u meer informatie, en vindt u een link naar de handleiding en naar een video over deze set. 
 

K'nex is er voor verschillende leeftijden en voor verschillende niveaus

K'nex is een zeer goed educatief materiaal met vele mogelijkheden. Het wordt dan ook gebruikt door kinderen vanaf drie jaar tot studenten in het hoger-
onderwijs. Hieronder staan enkele voorbeelden om het verschil in niveau aan te geven. Van eenvoudige modellen tot complexe constructies. Kid K'nex is voor kinderen vanaf drie jaar, maar wordt ook gebruikt voor leerlingen met een mindere motoriek.

Voorbeeld Kid-model

Voorbeeld 2D-model

Voorbeeld 3D-model

Voorbeeld complex model